onsdag 9 april 2008

Borjan pa resan

nu ar jag antligen framme i Bangkok sedan nagra dagar och resan hit gick relativt smartfritt, val framme pa arlanda visade det sig att mitt plan till London var tva timmar forsenat och ovriga plan till London installda, men det fixade de snabbt i receptionen och hade redan bokat om mig pa ett Finnair plan ( de jag hade undvikit att boka resan med eftersom att jag flog med dem sist och inte var sakskilt nojd...) det resulterade i att jag kom till Bangkok ca 6 timmar tidigare an jag skulle ha gjort. Underbart tankte jag och akte till hotellet och lassade av mina saker och haffade sedan en taxi for att aka till Burmas ambassad for att skaffa visum, sjalvklart var det stangt p.g.a holiday.

Istallet akte jag givetvis till Starbucks, det kanske ar det basta stallet pa jorden!
I gar kom Carro, tjejen jag ska byta av, hon har varit har ett ar nu och min vistelse pa tre manader kanns ganska kort plotsligt. I gar atervande jag till ambassaden och satt i en mycket trevlig och helt ologisk ko, den rorde sig i slow motion, och halv fyra stangde gubben bakom luckan helt enkelt igen och gick hem, sa det vara bara att atervanda i morse och satta sig i samma ko med samma manniskor som satt dar igar, efter nagon timma kom jag i allafall fram och kunde lamna in mitt pass och visum ansokningar och forhoppningsvis far jag mitt visum och kan aka till Mae Sot pa fredag kvall. Pa lordag borjar namligen Song Kran, buddhisternas nyar och tillika galen vatten festival. Man gar helt enkelt runt och kastar vatten pa varandra och toppar det med lite mjol for lycka.

Nu sitter jag pa MBK, den galet stor sjuvanings shoppingcentret, jag har varit hos tandlakaren for 160kr och Carro sitter hos Tony and Guy frisoren och klipper och fargar for nagra hundringar, vi har aven kopt pa oss ett lager filmer for kvallen.

och just ja, det ar minst 30 grader och solen skiner!!

4 kommentarer:

makmil sa...

Ahh, 30 grader.. låter underbart. Själv har jag hoppat efter mkt om och men hoppat av fortsättningskursen och är arbetssökande! oerhört intressant!ademir har ingen att åka spårvagn med längre. hursomhelst, hoppas du får det ballt och badar/solar mkt!

Anonym sa...

söta! ville bara berätta att när jag vaknade idag var det typ 5cm snö ute, kul...nej inte särskilt. har ätit kanelbulle idag och tänkte på dej:) nu ska jag gå till jobbet och få hjälp med min norska deklatation, money money money. kom hem snart och var rädd om dej!!! puss

Anonym sa...

Tjena! Det låter ju bra det där! Lite läskigt att lämna iväg passet sådär dock??!

Jag har fått praktikplats på GT förresten, så jag blir kvar i Gbg i höst, vilket känns underbart! Sport och redigering blir det tydligen för min del, vilket ju inte är helt fel!

Ta hand om dig! Puss pus!

Catti Ullström sa...

Herregud för köer i den hettan. Hoppas ni hade ac... Kul att höra att du verkar ha det fint iaf och att du kommit igång med bloggen (det är så kul att kunna hänga med i vad ni pysslar med), och jag håller tummarna från att du ska hinna till Song Kran (eller Thingyan, på burmesiska). Glöm inte pinga s-bloggar.se (jojo, jag är ju en lagom tjatig bloggnörd...)!

(http://s-bloggar.se/ping)

Kram!!