lördag 19 april 2008

fortfarande semester

songkran firande med vatten i massor, känns extraschysst att en kille har en hel lastbil och bara pumpar ut vatten över folkmassorna..
en liten parad genom staden, men uppklädda deltagare.
bartendrarna på Thaime´s i traditionella Longys, som bärs av både tjejer och killar.



nu är det söndag förmiddag och jag sitter pa Hazel, ett helt underbart café med air condition och WiFi och jag tror att jag kommer att spendera många timmar här de närmaste månaderna. Carina sitter här med mig så jag passade på att låna hennes dator några minuter. Jag börjar känns mig väldigt handikappad utan dator och har just nu en liten diskussion i mitt huvud hurvida jag ska köpa ny dator eller inte, min dator är skit och har inte ens wireless och jag hade ända tänkt köpa en ny när jag kommer hem och de är ju faktiskt mycket billigare här, det ända som är ett problem är ju att ställa om så jag kan ha åäö, men det ska visst gå...hmmm, jag tror nog att nydator sidan kommer att vinna.

eftersom att jag fortfarande har semester så har jag inte gjort mycket vettigt de senaste dagarna, mest svettats, shoppat, ätit och druckit en och annan öl till. känns egentligen väldigt skönt att ha varit ledig en stund och det känns väldigt mycket svensk sommar när man på kvällarna har tagit cykeln in till stan, helt underbart. det enda trista är när man cyklar hem på natten och ett koppel lösa hundar jagar en, då gå det undan i svängarna.




till min stora lycka har jag upptäckt att glass bilen kommer flera gånger om dagen, eller glassbilen är väl kanske att övedriva, det är ju en moppe med en frysbox, ialla fall så är jag rädd att jag kommer att missbruka den, tänk när man sitter på verandan på kontoret och svettas och så kommer glassmoppen och stannar utanför, mycket glass kommer det att bli.

i fredags var vi på fredagsmarknaden som är relativt nära kontoret, vi fick till och med oss två av tjejerna från WIP, de lämnar inte ofta kontoret där de också bor pga säkerhetsskäl.

de är så söta tjejerna när de ropar; teacher, teacher. det börjar alltid med att säga teacher när de ska säga något till mig oh de skämmer bort mig med att säga; teacher, you look very beautiful, varje dag. jag är säker på att de försöker ställa sig in men iallafall...

i morgon kommer Robin och Sara, de jag träffade i Bangkok, de kände sig inte rikigt klara med Mae Sot och det ska bli jättekul att de kommer!

i morgon börjar jag att undervisa och jag har lagt upp veckans lektioner på ett ungefär, vi får se hur länge den planeringen håller, det tar säkert ett tag innan jag får grepp om läget, i morgon börjar vi iallafall med engelska och sedan ska de få läxa till tisdagen att skiva om sig själva och sedan hålla ett föredrag om det hela inför klassen, tänkte att det var ett bra sätt för mig att få lära känna tjejerna.

på begäran: +66879903905

ta det lugnt i vårvädret!
här är det olidligt varmt, det är som varmast just nu och till och med burmeserna tycker att det är väldigt varmt.

1 kommentar:

Catti Ullström sa...

Hello.

Hoppas du överlever i hettan, hazel är verkligen ett välkommet inslag i mae sot under den varma perioden...

Tänkte bara uppdatera dig lite. Vår visumansökan går sådär... det verkar helt omöjligt att få tag på någon på myanmar embassy i Berlin och frågan är om vi vågar skicka iväg våra pass dit om vi inte är säkra på när vi får tillbaka dem... Vi har inte gett upp än med läget känns sådär.

Hoppas undervisningen kommer gå bra, säker på det! Och planeringar gör man ju bara för att ha ngt att bryta. :-)

Hälsa Carina o Frida!

Kram