lördag 3 maj 2008

Cyklonen Nagris

I går natt burmesisk tid så drog cyklonen Nagris in över Burma och slog till mot bland annat Rangoon. Förstörda bilar, bort flugna tak och allmän förstörelse har mött invånarna i Rangoon. Elektriciteten, internet och fast såväl som mobil telefoni ligger nere och det har varit svårt för invånarna att kunna rapportera om förstörelsen men på burmanet. org går det att läsa kommentarer som “Rangoon has been totally devastated.” Juntan har utlyst kasatrofläge i flera delar av landet och det återstår att se hur stor förödelsen faktiskt är och hur detta kommer att påverka referendumet som ska äga rum på lördag. Kommer juntan kunna använda detta som svepskäl för att hålla internet nere under veckan och på detta sätt försvåra för oppositionens arbete?

medierna rapporterar nu att dödssiffran är uppe i ca 240. ska jag gissa så är det riktiga antalet mycket högre.

1 kommentar:

Catti Ullström sa...

Min forsta reaktion var densamma, sedan tankte jag... kommer den har forstorelsen kanske forsvara juntans mojlighet att kontrollera folket? Tanker Ache efter tsunamin... vi far se och hoppas pa det basta.

priserna pa gas och olja har gatt i hojden igen, hogsta hittils... och vagar ar blockerade, soldaterna gor litet for att hjalpa situationen och missnojet vaxer. hm.