torsdag 17 april 2008

Pa plats

här sover jag på en plastmatta, vilket är thailands motsvarighet till hästens skulle jag tro, kanske inte riktigt lika mjuk och skön, men jag sover gott ändå.
detta är den lilla gården som jag har utsikt ifrån huset jag sover.
här kommer en bild på toaletten/duschen. duscha gör man genom att hälla skopor med vatten över sig, mycket skönt när det är varmt, mindre skönt när det är kallt ute eftersom att det bara finns kallvatten.


nu ar jag pa plats sedan nagra dagar och trivs redan kanon!! precis det jag var radd for, kommer aldrig vilja aka hem. bade Frida och Carina ( de tva andra svenskarna i staden och tillika burma-utskottare som jag) har senare lagt sina resor hem senare an planerat sa jag och Carina aker hem ungefar samtidigt.

iallafall sa bor jag nu i ett hus pa cykelavstand fran stan med tva burmes tjejer, till och med ett eget rum har jag och det ar alltid skont, sedan ar det ca 20 meter till SYCB (students and youth congress of Burma, som ar en paraplyorganisation for politiska organisationer med 15 medlemsorganisationer) dar jag ska undervisa tjejer som gar ett women internship program och hjalpa till med arbetet pa kontoret.



de forsta dagarna har det inte hant sa mycket eftersom att det fortfarande ar holiday och jag har spenderat tid med tjejerna pa kontoret, som alsolut envisas med att kalla mig teacher, men borjar vanja mig sa smatt, och sa har jag hangt med Carina och Frida och upptackt stan och atit och tagit en och annan ol.

igar var vi pa Thaime's bar ( ni fattar va? thai och burmes i ett, supersmart!) och efter att ha gett upp alla forsok att undevika vattnet, som fortfarande har flodat, gav vi oss in i vatten kriget med alla andra pa baren och dansande pa gatarn kastade vi vatten pa allt och alla tills solen gick ner och det blev for kyligt att vara dyblot och sedan akte vi hem o bytte om for att fortsatta kvallen, lite torrare. Sa jakla mycket trevliga mannikskor har jag traffat under dessa dagar och alla ar har for att arbeta for samma sak, underbart!

tyvarr har min dator pajat saklart, lamnade in den pa service idag och for den ynkliga kontnaden 100 kronor skulle de formatera om den och installera in windows xp o office, sa tyvarr kan jag inte lagga upp nagra bilder forren dess.

i morgonsoffan pa tv4 deltog Mona Sahlin och tva munkar jag traffade i Geneve, kolla garna.
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.381506 , tyvarr far jag inte upp det sjalv och kan inte kommentera inlagget...

nu ska jag sla min ner pa verandan med lite burmesiskt te och lasa en bok innan middag ikvall.

2 kommentarer:

Catti Ullström sa...

Hej vännen. Hade tänkt jag skulle maila dig idag och fråga hur läget var, men som på beställning kom uppdatering på bloggen (som jag såg via s-bloggar, great att du pingar). Munkarnas besök var fiö oerhört lyckat och den här veckan känns folket här hemma rätt glada och nöjda... När vi skulle på vattenfestivalsfirande lyckades vi emellertid bli helt vilse och kom fram lagom till det var slut... not so great.

Helgens möte var det mest effektiva någonsin tror jag och protokoll kommer snart, så länge kan jag meddela att din önskan om att fortsätta som EBN-representant hörsammades så i september verkar det som att d får träffa en massa ballt folk i Paris.

Hälsa Carina och Frida!

Kram

Anonym sa...

Hey teacher:)
undrar mest om du har nåt nytt telefon nummer?? jag har köpt sånt där kort, vill ringa nån dag. pussa